Η φύση είναι μαγευτική! Σημειώνεται ότι στον οδηγό εκτός από τα ιστορικά δεδομένα, γίνεται ακριβής αναφορά στις προσωπικότητες και τις ελληνικές κοινότητες που υπήρχαν σε κάθε περιοχή μέχρι την Ανταλλαγή των πληθυσμών, ενώ μαζί με τα σύγχρονα ονόματα, αναφέρονται και τα παλιά ονόματα που χρησιμοποιούσαν οι Έλληνες μέχρι το 1923.

-Νορβηγία: Κανένας περιορισμός τις εργάσιμες ημέρες. τουρίστας φτάνει σ’ ένα μέρος και το μόνο που σκέφτεται είναι πότε θα γυρίσει πίσω. «Μέριμνά μας ήταν να διασφαλίσουμε ότι η ανάπτυξη του χωριού θα ωφελούσε κατά κύριο λόγο τους κατοίκους του και όχι εξωτερικούς” ενδιαφερόμενους», λέει στην «Κ» ο κ. Ζαφειράτος.

Τιμώντας έναν από τους μεγαλύτερους ευρωπαίους μπασκετμπωλίστες, που χάθηκε πρόωρα, επισκεφτείτε τη Σάλα Ντράζεν Πέτροβιτς, το γήπεδο της Τσιμπόνα, που μετονομάστηκε στη μνήμη του. Ένα μεγάλο ταξίδι κάθε χρόνο, περίπου ενός μηνός, και παρά πολλά μικρότερης διάρκειας.

Προβλέπει, ωστόσο, την ανάπτυξη υποδομών για χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με φωτοβολταϊκά αλλά και ανεμογεννήτριες, τον «εγκλωβισμό» του βρόχινου νερού, την επανάχρηση επεξεργασμένου νερού για πότισμα των ελαιώνων που αγκαλιάζουν το χωριό και πολλά άλλα.

Τυχεροί όσοι με πάθος και ενθουσιασμό παιδιού μαθαίνουν για την ύπαρξη άλλων κόσμων. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 1989 ο πληθυσμός των προβάτων της χώρας ανερχόταν στα 174 εκατομμύρια και το συνάλλαγμα, που εισέπραττε, μόνο από την εξαγωγή μαλλιού, άγγιζε τα έξι δισεκατομμύρια δολάρια.travel advisortravel advisortravel advisor