Ίσως η γιορτή που ξυπνά τις εντονότερες παιδικές αναμνήσεις, τα Χριστούγεννα έχουν ταυτιστεί, στη συνείδηση των περισσότερων από εμάς, με τη μαγεία εκείνης της περιόδου. Στη συνέχεια ο οδηγός περνά απέναντι, στις μικρασιατικές ακτές, στο Αϊβαλί -τις Κυδωνίες των Ελλήνων- και τα Μοσχονήσια, του Φώτη Κόντογλου, στο Αδραμύττιο, στο Δικελί και την Άσσο, με την ακρόπολη και τον περίφημο ναό της Αθηνάς που αγναντεύει αιώνες τώρα τη Μήθυμνα και την κορυφή του Λεπέτυμνου.

-Κύπρος: Από 1η Απριλίου-31 Οκτωβρίου τη Δευτέρα, την Τρίτη και την Πέμπτη κλείνουν στις 20.30, την Τετάρτη στις 14.00 και την Παρασκευή στις 21.00. Τη χειμερινή περίοδο κλείνουν μια ώρα νωρίτερα, εκτός της Τετάρτης. Μετά από πολλά ταξίδια και φωτογραφίσεις, οι φίλοι επέμεναν να γράψω κάτι.travel advisortravel advisor

Στο τέλος αποφάσισα πως όλα όσα διάβαζα, και έβλεπα στην τηλεόραση, θα έπρεπε να τα γνωρίσω από κοντά. Νομίζω πως πρέπει να είναι περισσότερες από 50. Αποζημίωση a hundred and eighty.000 ευρώ (240.000 δολάρια) θα καταβληθεί σε επιβάτη πτήσης στις ΗΠΑ, ο οποίος υποχρεώθηκε να πριν την επιβίβασή του να καλύψει το μπλουζάκι, το οποίο φορούσε και στο οποίο αναγραφόταν φράση τα αραβικά.

Ο οδηγός μας ξεναγεί στην πόλη της Μυτιλήνης και τα χωριά της Λέσβου, στους ελαιώνες, τα πευκοδάση και τις κοιλάδες, σε αρχαιολογικούς χώρους, σε μοναστήρια και κάστρα, στην όμορφη φύση και τις κρυστάλλινες θάλασσες και με αναδρομές στην ιστορία δίνει στον αναγνώστη-επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εικόνα της πλούσιας παράδοσης του νησιού.

Η ιδέα γι΄αυτό το ιστολόγιο ήταν για να σταχυολογήσω όλες τις δημοσιεύσεις μου (άρθρα και μελέτες) αλλά σιγά-σιγά ωρίμασε η ιδέα της συλλογής και άλλων ταξιδιωτικών νέων και δημοσιεύσεων που σχετίζονται με την περιήγηση στον τόπο μας και το εξωτερικό, καθώς και ορισμένα θέματα που αφορούν τη ζωή μας στο Λεκανοπέδιο.travel advisor